Τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη παρατηρείται ότι τα δωμάτια απόδρασης, τα λεγόμενα Escape Rooms, έχουν γίνει η τελευταία λέξη της μόδας, όσον αφορά τη διασκέδαση. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που υποστηρίζει θερμά αυτόν τον νέο τρόπο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δωμάτια απόδρασης σε κάθε γωνιά της Αθήνας, και όχι μόνο, με διάφορες θεματικές ενότητες. Πολλά, μάλιστα, από αυτά είναι βασισμένα σε πολύ γνωστές ταινίες που περιλαμβάνουν υποθέσεις μυστηρίου, υποθέσεις φόνου αλλά και ταινίες περιπέτειας! Πριν προχωρήσουμε, όμως, παρακάτω πρέπει να κάνουμε την βασική ερώτηση: Τί είναι τα escape rooms?  

Escape Rooms είναι…

Δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνουν διάφορα κουίζ, γρίφους και puzzles που λύνονται με στρατηγική και συνεργασία της ομάδας σου! Α ναι! Αυτό δεν το αναφέραμε και είναι και το πιο σημαντικό! Τα δωμάτια αυτά είναι έτσι δομημένα ώστε να συμμετέχουν πάνω από 4 άτομα την φορά (αν και έχουμε δει και 3 άτομα). Μπαίνει κ ένας game master μαζί σας για να σας εξηγήσει το στόχο που θα έχετε και σας δείξει πως θα ξεκινήσετε! Ο στόχος? Να βρείτε ποιο κλειδί πάει σε ποια κλειδαριά, ποιος μηχανισμός ανοίγει ποιον συνδυασμό, να λύσετε γρίφους και, τελικά, να ανοίξετε την τελευταία πόρτα, ώστε να αποδράσετε από το δωμάτιο! Μέσα στο δωμάτιο μπορεί να βρίσκεται κάποιος άλλος χώρος κρυμμένος, ένα άλλο δωμάτιο, μια καταπακτή, κάτι! Οι παίχτες έχουν περίπου 60 λεπτά (αυτή είναι η συνηθισμένη χρονική διάρκεια – με λίγες εξαιρέσεις ανάλογα με το δωμάτιο, όπως για παράδειγμα το δικό μας Cinema Hostage), για να λύσουν το υποτιθέμενο μυστήριο. Αρκετές είναι οι φορές που κάποια ομάδα δεν καταφέρνει να λύσει το μυστήριο πριν τελειώσει ο χρόνος αλλά μην αγχώνεστε, θα σας αφήσουν να φύγετε! ? Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Escape Rooms έχουν πάει σε άλλο επίπεδο την εμπειρία, αφού πλέον προσθέτουν στο παιχνίδι κάποιον ηθοποιό. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν να κάνουν όσο πιο αληθοφανή και έντονη μπορεί να γίνει η εμπειρία σας! Στο Escape Land, μπορείτε να ζήσετε αυτή την έντονη εμπειρία τόσο στο δωμάτιό μας Cinema Hostage όσο και στο δωμάτιο Seven Deadly Sins Όσον αφορά το Escape Land, στις εγκαταστάσεις μας θα βρείτε ένα συνδυασμό θεματικών δωματίων που πηγή έμπνευσής τους υπήρξαν γνωστά έργα, ιστορικά γεγονότα, ιστορικά πρόσωπα και…αρκετή φαντασία.

True Fact:

Σαν χθες θυμόμαστε τις ειδοποιήσεις από το Facebook ότι ο φίλος μας κατάφερε να αποδράσει από το Escape The Room σε λίγο χρόνο και μετά τα requests έπεφταν βροχή για να μπούμε και εμείς και να ξεκινήσουμε ένα δικό μας παιχνίδι. Από εκεί ξεκίνησε, λοιπόν, αυτή η μόδα. Από τα online παιχνίδια! Το 2007 δημιουργήθηκε το πρώτο κανονικό physical escape room στην Ιαπωνία. Η Ευρώπη ήταν μία από τις πρώτες ηπείρους που ήρθε η μόδα των δωματίων απόδρασης και ακολούθησαν η Βόρεια Αμερική, η Αυστραλία, κλπ. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 3.000 χώροι ειδικά διαμορφωμένοι σαν Escape Rooms και, όσο περνάει ο καιρός, παρατηρούμε να αυξάνει αυτός ο αριθμός. Πάντως, όσο και να σας το περιγράφουμε εμείς, εάν δεν πάρετε την παρέα σας και να πάτε να το ζήσετε μόνοι σας δεν πρόκειται να το καταλάβετε στο μέγιστο βαθμό! Είναι μία πολύ διασκεδαστική εμπειρία, για όλες τις ηλικίες, που θα σας ακονίσει το μυαλό και θα σας ανεβάσει την ανδρεναλίνη! Οπότε, try it! Στη περίπτωση που θέλετε να γνωρίσετε τα δωμάτιά μας από κοντά, με την παρέα σας, και να προσπαθήσετε να λύσετε τους γρίφους και να αποδράσετε, τότε κάντε σήμερα τη κράτησή σας ΕΔΩ! Τί λέτε? Έχετε ό,τι χρειάζεται για να καταφέρετε να αποδράσετε? Σας περιμένουμε! 🙂